Meubelen - Meubels: Alles over meubels, interieur en gezellig wonen

Alles over meubelen en interieur: Trends, onderhoud, houtsoorten, anders wonen, interieurtips, woonkamers, slaapkamers,…

Hier lees je hoe je op een makkelijke en veilige manier vlekken kan verwijderen uit stoffen meubels. Ontdek hoe je je favoriete meubels tiptop kan houden.

De hoofdregel is: nooit wrijven, alleen maar deppen!

Door te hard te wrijven, kan je de vlek niet alleen groter maken, maar je beschadigt hiermee ook de stof van je meubels. Wanneer je een reiningsmiddel gebruikt om te vlek te verwijderen, verdun het dan altijd met water. Gebruik ook steeds een schone witte lap (zo zie je of het vuil meekomt) of doek om de vlek weg te deppen.

Als de vlek nog vochtig is, is ze ook makkelijker te verwijderen dan wanneer ze opgedroogd is. Dep de vochtige vlek dus meteen na het ontstaan met lauw water. Als enkel lauw water niet helpt, maak dan een sopje met een beetje wasmiddel. Probeer daarna nog eens de vlek weg te deppen met een witte doek. Stoffen meubelstukken of het tapijt moeten meteen droog worden gemaakt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een haardroger (hou deze wel op voldoende afstand!). Het is ook belangrijk dat je pas weer op het meubel gaat zitten wanneer het vocht helemaal is opgedroogd.

Een vlek die is ontstaan door een dikke substantie (bijvoorbeeld ei of lipstick) kun je het beste met de botte kant van een mes afschrapen. Wat dan nog van de vlek overblijft dep je schoon met lauw water op een witte doek.

Opgelet: vaak zit er een label aan het meubelstuk (zoals bij kleding) waar schoonmaakadvies op staan. Kijk altijd eerst op dit label welk schoonmaakadvies de fabrikant adviseert vooraleer je aan de slag gaat met reinigingsmiddel!

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

No Responsed To This Post

Subscribes to this post comment rss or trackback url

Response To This Topic

Please Note: The comment moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment